SWBs Elitfölauktion under Breeders Trophy

13 jul 2016 Marknad, Föl, Unghäst

Nu är det klart! Årets upplaga av SWBs framgångsrika Elitfölauktion kommer att gå av stapeln i samband med Breeders Trophy på Flyinge fredagen den 7:e oktober och blir på så vis en festlig del av helgens finaler.

-Vi ser en fin möjlighet att dra nytta av Breeders Trophy som en marknadsplats, både för inhemska och utländska kunder, säger Helén Uddefors, VD för SWB. Det känns som en självklarhet att samla två av våra mest populära evenemang på samma plats och vid samma tidpunkt.

Årets elitfölauktion blir SWBs nionde och även i år med den framgångsrika och välrenommerade duon Johan Ifverson och Andreas Jönsson i selektionsteamet.  Sedan starten 2008 har auktionen utvecklats för varje år och har de senaste åren haft ett utbud och snittpris som står sig mycket väl på den europeiska marknaden.

-Vi är oerhört glada att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att se och köpa svenska föl av absoluta toppklass, det är något som vi har fått många förfrågningar om under tidigare år och ett mervärde för våra besökare säger Lottis Levin som är koordinator för Swede Horse verksamhet.

Nytt för i år är att auktionen kompletteras med ett litet antal toppselekterade tvååriga gångartshästar. Det har länge saknats en svensk auktion för gångartshästar och vi ser det som en bra möjlighet att testa konceptet och erbjuda våra uppfödare ytterligare en marknadsplats för sina hästar säger Helén Uddefors.

Selektionsplatser 2016

derio magi_web.jpg
Deorro Magi (SWB) (e. Deodoro u. Diamonie (55)(SWB) - De Niro, uppf. Rebecca Giegold o Niclas Magnusson) blev 2016 års dyraste föl och klubbades för 245 000 kr.  Foto: Laila Berglund