SWB Elitfölauktion 2016

18 nov 2016 Marknad, Föl, Unghäst

Rekordpriser på årets Elittfölauktion - hela listan hittar du här!

Samtliga föl och 2-åriga gångartshästar finns nu presenterade med filmer, bilder och övrig information på vår purfärska auktionsssida. Det är en mycket spännande kollektion av välstammade hopp- och gångartshästar som går under klubban under Elitfölauktionen!

Årets upplaga av SWBs framgångsrika Elitfölauktion går av stapeln i samband med Breeders Trophy på Flyinge fredagen den 7:e oktober och blir på så vis en festlig del av helgens finaler. Det ger en bra möjlighet att dra nytta av Breeders Trophy som en marknadsplats, både för inhemska och utländska kunder, och samlar två av våra mest populära evenemang på samma plats och vid samma tidpunkt.

Nytt för i år är att auktionen kompletteras med ett litet antal toppselekterade tvååriga gångartshästar. Det har länge saknats en svensk auktion för gångartshästar och det är en bra möjlighet att testa konceptet och erbjuda våra uppfödare ytterligare en marknadsplats för sina hästar. 

Årets elitfölauktion blir SWBs nionde och sedan starten 2008 har auktionen utvecklats för varje år och har de senaste åren haft ett utbud och snittpris som står sig mycket väl på den europeiska marknaden.

Hör Ann-Charlotte-Cadier, Johan Ifverson, Anderas Jönsson, Carin Strand och Niklas Samuelsson ge matnyttig information och dela med sig av sina tankar och erfarenheter kring Elitfölauktionen.

   ann-cha_intervjuv.jpg    johan o andreas_.jpg    carin.jpg    niklas.jpg

derio magi_web.jpg
Deorro Magi (SWB) (e. Deodoro u. Diamonie (55)(SWB) - De Niro, uppf. Rebecca Giegold o Niclas Magnusson) blev 2015 års dyraste föl och klubbades för 245 000 kr.  Foto: Laila Berglund